2008-07-23

Україна. Розпочато перевірки фактичних обсягів видобутку вуглеводнів в Україні

Фахівцями Держгірпромнагляду спільно з представниками Міністерства палива та енергетики, Міністерства охорони навколишнього природного середовища та Державної податкової адміністрації України розпочато перевірки фактичних обсягів видобутку вуглеводнів з усіх свердловин. Серед питань, які будуть розглядатися наглядовцями під час перевірок −  правильність ведення обліку видобутку корисних  копалин.

Перевірки здійснюються на виконання протокольного рішення Кабінету Міністрів України від 7 травня 2008 року щодо нарощування видобутку та ефективного використання вуглеводнів.

Вже відбулось засідання міжвідомчої комісії, за результатами якого створено міжвідомчі робочі групи, які будуть безпосередньо здійснювати перевірки, та розроблено графік перевірок надрокористувачів, які здійснюють промислову розробку родовищ вуглеводнів.

Перевірки триватимуть до кінця поточного року. Всього планується провести  понад 200 перевірок родовищ, розташованих у Полтавській, Харківській, Івано-Франківській, Сумській та Чернігівській областях.

Підсумкову інформацію про результати перевірок буде надано до Кабінету міністрів України.

Довідково: На сьогоднішній день в Україні нараховується понад 4000 діючих свердловин з видобутку нафти і газу.

З початку 2008 року в Україні видобуто 20412,8 млн. куб. м газу та 3729,4 тис. т нафти і газового конденсату (за аналогічний період 2007 року – 20263,7 млн. куб. м газу та 3883,7 тис. т нафти і газового конденсату).

Держгірпромнагляд України