2007-11-23

Україна. Створена тимчасова контрольна комісія з перевірки законності видобутку у Чернівецькій області гравію

Ініціювати розірвання договорів щодо проведення руслорегулюючих робіт і запропонувати правоохоронним та контролюючим органам вжити заходів щодо відшкодування збитків, завданих державі та довкіллю недобросовісними суб'єктами господарювання рекомендувала профільній депутатській комісії облради тимчасова контрольна комісія з перевірки законності видобутку у Чернівецькій області гравію.

Тимчасова депутатська контрольна комісія з перевірки законності видобутку гравію, створена з представників усіх фракцій обласної ради, впродовж десяти днів відвідала суб’єкти господарювання, з якими було укладено договори підряду на проведення руслоочисних та руслорегулюючих робіт на річках Чернівецької області.

Висновки комісії невтішні: в діяльності усіх підприємств виявлено грубі порушення. Замість передбачених Програмою робіт з регулювання річок здійснюється неконтрольований видобуток піщано-гравійної суміші, орієнтований на її реалізацію та використання на виробництві будівельних матеріалів. Депутати вважають, що варварські методи видобутку гравію в руслах річок, вибірка гравійно-піщаної суміші без попередньої геологічної та гідрологічної експертизи можуть призвести до екологічних катаклізмів в області.

Комісія рекомендувала розірвати договори з підприємцями щодо проведення руслорегулюючих робіт та просити правоохоронні, контролюючі органи вжити заходів щодо відшкодування збитків, завданих державі та довкіллю недобросовісними суб'єктами господарювання.

JeyNews