2006-11-03

Роль EAGE у житті геологічної спільноти України

Європейська асоціація геовчених та інженерів (EAGE), штаб-квартира якої знаходиться в Нідерландах (м. Хоутен), була заснована в Європі в 1951 p. як неприбуткова організація, створена для розвитку та захисту професійних інтересів своїх членів.

EAGE – одна з найбільш авторитетних громадських організацій геолого-геофізичного профілю у світі, професійна, багатодисциплінарна, пов’язана зі всесвітнім членством, міжнародна по формі і засобах існування. Мета діяльності асоціації – забезпечення розвитку геонаук, сприяння глобальній кооперації організацій та комунікативності її членів, які працюють у цій галузі, постійне підвищення їх професійного рівня. Для вирішення поставлених задач робота асоціації організована за напрямами: конференції, семінари, симпозіуми, курси та освітні програми, лекції, публікації.

Створена 55 років тому, EAGE на сьогодні (червень 2006 р. – прим. авт.) об’єднує 9095 індивідуальних членів більше як із 100 країн світу, серед яких провідні вчені та фахівці, геофізики та геологи, діяльність котрих спрямована на пошуки та розвідку корисних копалин. Дані географічного розподілу на 2006 р. показують, що країна з найбільшою кількістю членів – Велика Британія – налічує 18 % від загальної кількості членів. Збільшується кількість членів з Росії, країн колишнього СРСР, країн Середнього Сходу та Північної Америки...

Полностью материал опубликован в журнале ”Продуктивный горизонт”.