2022-02-22

За неподання звітності підприємство втратило право користуватися спецдозволом

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Державної служби геології та надр України до ТОВ «ГП «Антрацитвугілля», в якій позивач просив припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу № 5015 (видобування кам`яного вугілля (антрацит) від 07.09.2009, наданого ТОВ «ГП «Антрацитвугілля».

Позовну заяву було обґрунтовано тим, що відповідач не надавав звітність до ДНВП «Геоінформ України» щодо руху запасів (форма 5-гр) за 2014-2020 роки, на листи та офіційні об’яви не реагував, та не усунув порушення законодавства в сфері надрокористування. Зазначених в наказі вимог не виконав. Також, підприємство мало заборгованість з рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин у розмірі 74 тис 800 грн.

Суд, дослідивши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, встановив правомірність позову Держгеонадр, та анулював спецдозвіл № 5015 для ТОВ «ГП «Антрацитвугілля».