Луганський адмінсуд вирішив долю спецдозволу № 4982

До Луганського окружного адміністративного суду надійшов адміністративний позов Державної служби геології та надр України до ТОВ «Шахта «Рассвет-1», в якому позивач просив суд припинити право користування надрами шляхом анулювання спеціального дозволу № 4982 (видобування кам`яного вугілля) від 11.06.2009 року, наданого ТОВ «Шахта «Рассвет-1».

Позовну заяву було обґрунтовано тим, що відповідач мав заборгованість у сумі 100 тис грн, у зв`язку з чим Державна служба геології та надр України зупинила дію спеціального дозволу та надала відповідачу строк 30 календарних днів для усунення порушень, про що надрокористувача повідомили листом.

ТОВ «Шахта «Рассвет-1» не усунуло дане порушення законодавства в сфері надрокористування.

Зазначених в наказі вимог не виконало.

ДНВП «Геоінформ України» надало інформацію щодо відсутності звітності надрокористувачів Донецької та Луганської областей за формою 5-гр за 2014-2020 рр., зокрема, щодо ТОВ «Шахта «Рассвет-1».

Однак, і цих порушень відповідач не усунув, тому ДСГНУ вирішили звернутися до суду. Відзиву надрокористувач також не надав.

Суд, дослідивши подані документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, на яких ґрунтується позов, об`єктивно оцінивши докази, які мають юридичне значення для розгляду справи і вирішення спору по суті, встановив правомірність позову Держгеонадр, та анулював спецдозвіл № 4982 для ТОВ «Шахта «Рассвет-1».