2007-08-28

Україна. 101 млн грн перераховано до держбюджету від продажу спецдозволів

За неповні вісім місяців 2007 року розмір отриманих на аукціонах коштів від продажу спеціальних дозволів на користування надрами вже склав 101 млн грн, повідомляє Прес-центр Мінприроди. Якщо порівнювати з минулим роком, то за весь 2006 рік було сплачено 118 млн грн. Враховуючи те, що завданням Мінприроди щодо наповнення державного бюджету за рахунок продажу спеціальних дозволів на 2007 рік встановлено план у  150 млн грн, можна прогнозувати його перевиконання.

В той же час, кожен із проведених аукціонів мав свої особливості. Так на аукціоні від 6 серпня були зняті з торгів два спеціальних дозволи на користування надрами - Ярилгатське і Чорноморське нафтогазове родовище. Рішення про зняття об‘єктів з аукціону викликано об'єктивною причиною - відсутністю претендентів. У даному контексті варто наголосити, що Мінприроди як центральний орган виконавчої влади з питань геологічного вивчення та раціонального використання надр, не уповноважене якимось чином корегувати та впливати на ринковий попит.

Організатор торгів, визначений Мінприроди на конкурсних умовах, ТОВ «Мультисервіс» вчинило всі передбачені законодавством дії для проведення аукціону, в тому числі і по позиціям, пов'язаним з Ярилгатським і Чорноморським родовищами. Залучення покупців не входить до компетенції оператора аукціонів ТОВ «Мультисервіс».

GEOnews.com.ua