2007-11-21

Україна. Нарада щодо доцільності приєднання до міжнародного проекту країн СНД з питань стандартизації, метрології і сертифікації

За словами начальника відділу Держгеолслужби Михайла Гейченка, у грудні поточного року в ДГС планується нарада з питань доцільності приєднання до міжнародного проекту країн СНД, що реалізується в рамках рішення 4-ї сесії Міжурядової ради країн СНД з розвідки, використання та охорони надр, – «Стандартизація, метрологія і сертифікація в області геологічного вивчення надр», а також нового проекту – «Стандартизація, сертифікація і взаємодія в області геологічних інформаційних ресурсів і систем».

Українській стороні, відзначає пан Гейченко, необхідно визначитися, що на даному етапі важливіше: поступове наближення до євростандартів чи стандартизація в рамках країн СНД.

Ініціатором та куратором згаданих проектів у рамках країн СНД є Державний науковий центр Російської Федерації Всеросійський науково-дослідний інститут геологічних, геофізичних і геохімічних систем – «ВНДІгеосистем».

Продуктивний горизонт