2007-11-21

Україна. Конкурс німецької служби академічних обмінів

Німецька служба академічних обмінів (DAAD) оголосила конкурс науково-дослідних стипендій для молодих учених з метою:

• проходження наукового стажування від 1 до 6 місяців без можливості продовження (початок стажування не раніше 1 липня 2008 року);
• проходження наукового стажування від 7 до 10 місяців без можливості продовження (початок стажування з 1 жовтня 2008 року);
• навчання в аспірантурі в Німеччині з метою захисту дисертації в Німеччині (стипендія виділяється на 10 місяців з 01.10.2008 року до 31.07.2009 року з можливістю щорічного продовження, максимальний термін перебування 3 роки).

До участі в конкурсі допускаються ввипускники вузів всіх спеціальностей, котрим на 1.10.2008 ще не виповниться 32 роки, котрі мають диплом спеціаліста, магістра чи учений ступінь кандидата наук. Здобувачі повинні бути співробітниками одного з вузів чи науково-дослідних закладів (науковими співробітниками, аспірантами або викладачами). Як виключення заявку можуть подати аспіранти заочної форми навчання. Якщо здобувачі вже знаходяться в Німеччині, то на момент відкриття стипендії DAAD термін їх перебування в Німеччині не повинен перевищувати двох років.

Термін подавання заявок – до 30 листопада 2007 року.

За рішенням відбіркової комісії деяким стипендіатам, термін перебування яких більший, ніж 7 місяців, перед початком навчання надаються безплатні курси німецької мови в Німеччині тривалістю 2 місяці. Відвідування цих курсів обов’язкове.

Детальніша нформація щодо конкурсу – в мережі Інтернет за адресами:

http://www.daad.ru/?m=1.5&seite=1_5_1a&id=17;
http://ecsocman.edu.ru/.

Продуктивний горизонт