2007-11-21

Україна. 22 листопада КП «Кіровгеологія» відзначає 60-річний ювілей

22 листопада 2007 року в приміщенні Федерації профспілок України (м. Київ, Майдан Незалежності, 2) відбудуться урочисті збори з нагоди відзначення 60-річного ювілею казенного підприємства «Кіровгеологія».

Початок святкувань об 11.00. З вітальним словом до колективу підприємства та гостей свята звернуться генеральний директор КП «Кіровгеологія» Лисенко Олексій Юрійович, представники Мінприроди, Держгеолслужби, галузевих підприємств та організацій.

Відтак передовики геологорозвідувального виробництва та ветерани підприємства за свою невтомну й звитяжну працю отримають галузеві нагороди.

Завершаться урочисті збори виступом колективів художньої самодіяльності.

Крім того, запланований перегляд документального фільму про діяльність та розвиток підприємства.

Для довідки
Казенне підприємство «Кіровгеологія» (КП «Кіровгеологія») створене за рішенням Кабінету Міністрів України від 30 червня 1998 року шляхом перетворення Державного геологічного підприємства «Кіровгеологія» і належить до сфери управління Міністерства охорони навколишнього природного середовища України.

Мета діяльності підприємства – геологічне вивчення надр, проведення геологопошукових та геологорозвідувальних робіт на стратегічну сировину, радіоекологічних досліджень і вивчення природних джерел випромінювання на території України та інших держав світу.

КП «Кіровгеологія» – це єдина в Україні геологічна організація, яка з 1947 року займається пошуками і розвідкою родовищ уранових руд та іншої стратегічної сировини. З 1990 року в коло діяльності «Кіровгеології» додатково включено пошуки і підготовку до промислового освоєння родовищ золота, рідкісних металів, будівельних матеріалів, облицювального каменю й іншої нерудної сировини, а також пошуки алмазів.

Основними напрямками діяльності «Кіровгеології» є:

• геолого-зйомочні, прогнозно-геологічні, пошуково-оцінювальні та розвідувальні роботи на уран, золото і рідкісні метали;
• розвідка й експлуатація родовищ облицювальних матеріалів;
• глибинне геологічне картування;
• гідролітохімічні пошуки масштабів 1:100 000, 1:200 000;
• екологічні дослідження;
• проектування й буріння свердловин на воду, їх ремонт і обслуговування;
• розробка нової техніки і технологій.

При пошуках і розвідці родовищ корисних копалин підприємство широко використовує всі види геофізичних і лабораторних досліджень, гідрогеологічні й інженерно-геологічні дослідження, гірничі та бурові роботи із застосуванням багастовбурного й спрямованого буріння.

КП «Кіровгеологія» також здійснює виготовлення нової техніки, бурового устаткування, геофізичної та радіоекологічної апаратури.

Продуктивний горизонт