2012-05-25

Україна та Казахстан активізували співпрацю у сфері охорони навколишнього середовища

22 травня 2012 року у м. Астана (Республіка Казахстан)  відбулось 10 засідання спільної  Міждержавної українсько-казахстанської комісії з питань економічного співробітництва, на якому було підписано Угоду між Міністерством екології та природних ресурсів України і Міністерством охорони навколишнього природного середовища Республіки Казахстан про співробітництво у сфері охорони навколишнього середовища. 

Угоду підписали: Перший  віце-прем`єр-міністр України Валерій Іванович Хорошковський та Міністр охорони навколишнього природного середовища Республіки Казахстан Каппаров Нурлан Джамбулович.

Угода стосується таких напрямів співробітництва:

o збереження біологічного різноманіття, вивчення впливу забруднення навколишнього середовища на клімат;
o покращення навколишнього середовища в містах та інших населених пунктах;
o питання правового регулювання і управління у сфері охорони навколишнього середовища;
o система екологічного виховання та освіти;
o методологічні аспекти екологічної експертизи, екологічного прогнозування і проектування, включаючи екологічну експертизу проектів з вивчення та використання корисних копалин;
o формування єдиної системи екологічного моніторингу;
o ліцензування діяльності з використання природних ресурсів та охорони навколишнього середовища;
o стандартизація та сертифікація у сфері охорони навколишнього середовища;
o розробка екологічних нормативів, правил та відповідної нормативно-методичної документації у сфері охорони навколишнього середовища.

Укладання Угоди створить правову основу двостороннього співробітництва між Україною і Республікою Казахстан у сфері охорони навколишнього середовища та сприятиме зміцненню співробітництва в сфері охорони навколишнього середовища і вирішення екологічних проблем відповідно до принципів сталого розвитку на рівноправній та взаємовигідній основі між Україною і Республіки Казахстан.

Урядовий портал