2012-05-25

Державна служба геології та надр України підписала угоду про співробітництво з Британською геологічною службою

16 травня 2012 року у м. Ноттінгем, Великобританія, було підписано Угоду про співробітництво в галузі геологічного вивчення і раціонального використання надр між Державною службою геології та надр України та Британською геологічною службою.

Метою співробітництва між службами має стати підвищення рівня геологічного вивчення та раціонального використання надр і мінеральних ресурсів України.

Керівництво обох структур визнає взаємну зацікавленість у проведенні спільних дослідницьких програм і усіляко сприятиме успішній співпраці у відповідності до Угоди та національних законодавств сторін.

Згідно з підписаною угодою, заплановано регулярне наукове співробітництво, технічна підготовка, навчання спеціалістів та обмін інформацією, а також, розробка спільних проектів у сфері надрокористування.

Довідка: Британська геологічна служба (БГС) є найстарішою геологічною службою Європи. Геологічну службу у Великобританії засновано у 1835 р. в якості геологічного підрозділу Державної топографічної служби (ДТС).

Завданням БГС є геологічне вивчення території Великобританії та її континентального шельфу шляхом систематичних спостережень, моніторингу і досліджень. Штаб-квартира БГС знаходиться у Ківорті, Ноттінгемпшир, інші центри розташовані в Единбурзі, Уолінгфорді, Кардіфі та Лондоні.

Основна продукція БГС включає геологічні, геофізичні, геохімічні та гідрогеологічні карти, описи та відповідні бази даних. Одним із ключових стратегічних завдань наступного десятиліття є завершення переходу від 2-D картування до 3-D моделювання.

Державна служба геології та надр України