2007-10-19

Україна. Підписана угода між Державою та компанією "Венко Інтернешнл Лімітед"

Президент України Віктор Ющенко взяв участь у церемонії підписання угоди між Державою Україна та компанією «Венко Інтернешнл Лімітед» (США) про розподіл вуглеводнів, які видобуватимуться у межах Прикерченської ділянки надр континентального шельфу Чорного моря.

З української сторони документ підписав віце-прем’єр-міністр з питань паливно-енергетичного комплексу Андрій Клюєв, з боку інвестора – голова правління, президент «Венко Інтернешнл Лімітед» Джин Ван Дайк.

На зустрічі, що передувала церемонії підписання, Глава держави високо оцінив факт підписання нинішньої угоди між урядом України і компанією, відзначивши комплексне значення цього документа в контексті зміцнення енергетичної безпеки нашої держави. На думку Президента, йдеться також про добрий стимул для масштабної активізації роботи з дослідження української ділянки континентального шельфу Чорного моря.

«Це стратегічний для України проект, і це унікально добрий прецедент для формування, перш за все, основ національної енергетичної стратегії, і з іншої сторони – співпраці з провідними міжнародними інвесторами», – сказав В. Ющенко. 

Реальними справами Україна підтверджує свою принципову роль у зміцненні єдиного європейського енергетичного простору і засвідчує готовність до широкої світової співпраці у цій сфері, також відзначив Президент.

Глава держави подякував усім, хто причетний до запрошення в Україну надійних світових інвесторів.

President.gov.ua