2009-09-23

Україна. Оприлюднено проект Закону України "Про плату за користування надрами для видобування корисних копалин"

Проект Закону України “Про плату за користування надрами для видобування корисних копалин” (далі – проект Закону України) розроблено Мінекономіки на виконання доручення Кабінету Міністрів України від 12.03.09 № 6795/4/1-09.

Проектом Закону передбачається встановлення єдиної плати за користування надрами для видобування корисних копалин (об’єднання нормативів платежів за користування надрами для видобування корисних копалин та нормативів збору за геологорозвідувальні роботи виконані за рахунок державного бюджету) та здійснення переходу до нових відносних (адвалерних) ставок плати.

Разом з тим, визначається об’єкт та база оподаткування, порядок визначення розмірів ставок та податкових зобов’язань з плати за користування надрами для видобування корисних копалин, порядок контролю за правильністю обчислення та відповідальність платників.

Проект Закону України “Про плату за користування надрами для видобування корисних копалин” оприлюднений на офіційному ВЕБ-сайті Мінекономіки в рубриці “Обговорення проектів документів” та урядовому сайті “Громадське суспільство і влада” (розділ “Консультації з громадськістю”).

Зауваження та пропозиції щодо цього законопроекту надсилати за адресою:

01008, м. Київ, вул.. Грушевського 12/2, Міністерство економіки України, департамент розвитку соціальної та гуманітарної сфери, відділ сталого розвитку, E-mail: а[email protected].

Пропозиції та зауваження також можна надсилати за адресою Державного комітету України з питань регуляторної політики та підприємництва.

вул. Арсенальна 9/11, м. Київ, 01011 або на електронну адресу: [email protected]

Зауваження та пропозиції приймаються протягом місяця.

Директор департаменту розвитку
соціальної та гуманітарної сфери                                                                   О. Л. Савенко

Міністерство економіки України