2011-06-14

Chevron Corporation планує підписати з Держгеонадра України договір про співпрацю

Голова Державної служби Геології та надр України Едуард Ставицький провів зустріч з представниками однієї з найбільших енергетичних компаній США та світу Chevron Corporation.

Основною метою зустрічі було визначення пріоритетних напрямків потенційної співпраці та організація ознайомчого дводенного семінару після отримання заявки від американської сторони на перелік об’єктів в Україні.

Семінар має відбутися у м.Львів протягом 10 днів після підписання усіх необхідних документів. Під час семінару спеціалісти Державної служби геології та надр України планують представити перелік усіх ділянок, карти та більш конкретні дані по видобутку сланцевого газу в Україні, що може зацікавити потенційних інвесторів. Після ознайомлення американська сторона має право підписати дозвільні документи та відібрати зразки для проведення аналізу у власних лабораторіях.

Під час двосторонньої зустрічі сторони також домовились підписати договір про конфіденційність інформації та співпрацю.

Chevron Corporation ще не має ліцензій на ведення видобувних робіт в Україні, однак, вже активно вивчає місцевість і виявляє інтерес до Західного регіону країни. Компанія веде роботи в Болгарії, Румунії та Польщі і планує вже найближчим часом залучити до цього переліку Україну.

Також сторони домовились про організацію робочого візиту у США для ознайомлення з технологіями видобутку сланцевого газу на території найбільшого родовища Марцелус в штаті Пенсильванія.

Chevron Corporation - одна з найбільших інтегрованих енергетичних компаній США, яка представлена в 180 країнах світу. Основна діяльність - видобуток нафти і газу, переробка, транспортування та продаж нафтопродуктів. Штаб-квартира - в місті Сан-Рамон, Каліфорнія (США).

Державна служба геології та надр України