2021-11-30

З приводу спецдозволу №5677 Держгеонадра звернулися до суду

До Луганського окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Держгеонадр до ТОВ «Март», в якій позивач просив анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5677 від 04.12.2012 (видобування питних підземних вод для господарсько-питного водопостачання та промислового розливу), наданого ТОВ «Март».

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що ТОВ «Март», в порушення вимог Угоди про умови користування надрами, особливої умови № 8 спеціального дозволу, ст. 24 Кодексу України про надра не подав щорічну звітність до ДНВП «Геоінформ України» про стан запасів корисних копалин за формою 7-гр за 2016-2019 рр.

Оскільки відповідач зареєстрований за адресою, де органи влади України не виконують своїх повноважень (лінія зіткнення), Держгеонадра розмістили повідомлення про порушення на офіційному веб-сайті відомства. Однак, і після цього від ТОВ «Март» не надійшло жодного повідомлення щодо усунення чи ігнорування порушення.

Виходячи з цих обставин, Держгеонадра вважали правомірним просити суд анулювати спецдозвіл №5677 на підставі ст. 26 КУпН, і в результаті, суд виніс рішення на користь Служби.