2021-11-30

До відповідача на непідконтрольній території у судовому порядку звернулися Держгеонадра

В провадженні Луганського окружного адміністративного суду на розгляді перебувала справа за позовом Держгеонадра до ТОВ «Авангард 999», в якій позивач просив анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 05 грудня 2008 року № 4803 (видобування антрациту), наданого відповідачу.

В обґрунтування позовних вимог позивач зазначив, що ТОВ «Авангард 999», у порушення вимог ст. 24 Кодексу України про надра  та  Угоди про умови користування надрами, не подавав щорічну звітність за формою 5-гр за 2014 та 2019 рр. до ДНВП «Геоінформ України».

Оскільки відповідач зареєстрований за адресою, де органи влади України не виконують своїх повноважень (лінія зіткнення), Держгеонадра розмістили повідомлення про порушення на офіційному веб-сайті відомства. Однак, і після цього від ТОВ «Авангард 999» не надійшло жодного повідомлення щодо усунення чи ігнорування порушення.

Виходячи з цих обставин, Держгеонадра вважали правомірним просити суд анулювати спецдозвіл № 4803, і в результаті, суд виніс рішення на користь Служби.