2021-11-30

Тяжка хвороба директора підприємства не стала вирішальним доказом у судовому засіданні

До Закарпатського окружного адміністративного суду звернулася з позовом ДСГНУ до ТОВ «Мочар» яким просила суд анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 5598 від 06 липня 2012 року (видобування глин, придатних для виробництва цегли), наданого ТОВ «Мочар».

Позовні вимоги були обґрунтовані тим, що відповідач, на думку позивача, порушив законодавство в сфері надрокористування та не усунув дане порушення. Тому були наявні підстави для анулювання Дозволу, згідно ст. 26 КУпН та п. 23 Порядку № 615. З огляду на те, що ТОВ «Мочар» не було надано згоди на припинення права користування надрами, були підстави для припинення цього права в судовому порядку.

ТОВ «Мочар» було надано відзив, згідно якого відповідач не погоджувався з позовними вимогами оскільки протягом 2020 року самопочуття директора підприємства було вкрай не задовільним та він був змушений лікуватися як амбулаторно, так і стаціонарно, унаслідок чого значно ускладнилося усунення порушень.  Оскільки ТОВ «Мочар» протягом 2020 року було бездіяльним та не мало інших працівників, про що свідчить статистична та податкова звітність, покласти виконання обов`язків щодо усунення порушень, вказаних у приписі, не було на кого. Так, восени 2020 року директор ТОВ «Мочар» переніс транзиторну ішемічну атаку, про що свідчили довідки з медичних закладів. На сьогоднішній день стан здоров`я не покращився і директор перебуває на постійному обліку в місцевій лікарні з подальшими показаннями ліжкового режиму, безперебійного прийому ліків та під наглядом сімейного лікаря.

Однак, суд проаналізував матеріали справи, та дійшов висновку про порушення надрового законодавства ТОВ «Мочар». Таким чином, позов ДСГНУ було задоволено, а спецдозвіл №5598 – скасовано.