2021-11-30

Держекоінспекція України вбачила у діянні посадової особи правопорушення щодо ОВД

До Пирятинського районного суду Полтавської області надійшов матеріал про притягнення до адміністративної відповідальності за ч. 2 ст. 91-5 КУпАП (Порушення вимог законодавства у сфері оцінки впливу на довкілля) посадової особи ТОВ «Татнєфть-АЗС-України».

Так, згідно протоколу про адміністративне правопорушення, посадова особа ТОВ «Татнєфть-АЗС-України» допустила недотримання під час господарської діяльності експлуатації об`єктів екологічних умов, передбачених у Висновках державної екологічної експертизи, чим порушила п. 2 ст. 9 та п. 3 ст. 17 Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

У судовому засіданні посадова особа свою вину не визнаа, пояснила, що згідно своїх функціональних обов`язків, не зобов`язана здійснювати контроль за дотриманням суб`єктами господарювання екологічних умов, передбачених висновками державної екологічної експертизи чи висновками з оцінки впливу на довкілля. Тобто не є посадовою особою підприємства, яка згідно своїх функціональних обов`язків є відповідальною за дотриманням вимог Закону України «Про оцінку впливу на довкілля».

Вислухавши особу, яка притягувалася до адміністративної відповідальності, дослідивши адміністративний матеріал суд вважав не доведеною винуватість у вчиненні посадовою особою адміністративного правопорушення, передбаченого ч. 2 ст. 91-5 КУпАП, а справу вирішив закрити.