2021-11-30

По спецдозволу №550 від 26.03.2012 відбулося судове засідання

ТОВ "Трансфлот" звернулось до Окружного адміністративного суду міста Києва з позовом до Держгеонадр, в якому просило визнати протиправним прийняття Наказу ДСГНУ в частині зупинення дії спеціального дозволу на користування надрами від 26.03.2012 № 550 (видобування піску, придатного для дорожнього будівництва, для штукатурних розчинів для опоряджувального шару та як дрібні заповнювачі бетону) та скасувати його. Також позивач просив зобов`язати розглянути лист щодо усунення порушень, зазначених в приписі Держгеонадр.

Позовні вимоги було обґрунтовано тим, що позивач вжив всіх необхідних заходів та у встановлений строк подав до ДСГНУ лист7 про усунення порушень,  зазначених в приписі, що підтверджували виправлення вказаних порушень вимог законодавства у сфері надрокористування та повторно подав відповідні документи, які відповідачем розглянуто не було. Зокрема, ТОВ "Трансфлот" зазначив про те, що на виконання вимог припису ним було вжито всіх необхідних заходів.

Відповідачем було надано відзив, в якому зазначено про те, що при здійсненні перевірки позивача та при застосуванні до нього санкцій ДСГНУ діяла в межах своїх повноважень. Також Служба зазначила про те, що за результатами опрацювання наданого позивачем листа встановлено, що ним не було  виконано вимоги припису та не надано доказів, що він звертався до відповідача з повідомленням про виконання необхідних заходів.
ТОВ "Трансфлот" було надано суду відповідь на відзив, в якій крім обґрунтувань, викладених в позовній заяві, також зазначалося про те, що ним було проведено повторну державну експертизу та у відповідь отримано лист, що протокол про повторну оцінку будівельних пісків мав би бути розглянутий найближчим часом.

Розглянувши подані сторонами документи і матеріали, всебічно і повно з`ясувавши всі фактичні обставини, суд встановив правоту Держгеонадр, та повністю відхилив позовні вимоги ТОВ "Трансфлот".