2021-11-30

Держгеонадра звернулися до суду з приводу несвоєчасно поданої звітності

До Запорізького окружного адміністративного суду надійшла позовна заява Держгеонадр до ТОВ «Ровеньки АВС», в якій позивач просив суд анулювання спеціального дозволу на користування надрами від 10.02.2009 №4905 (видобування кам`яного вугілля антрациту), наданого відповідачу.

В обґрунтування заявлених вимог ДСГНУ посилалися на те, що ТОВ «Ровеньки АВС», в порушення умов спеціального дозволу, не було подано до ДНВП «Геоінформ України» щорічну статистичну звітність за формою 5-гр за 2014, 2016, 2019 роки, у зв`язку з чим ДСГНУ було зупинено дію спеціального дозволу та зобов`язано надрокористувача усунути порушення, про що було повідомлено на офіційному веб-сайті Служби. Проте, ніяких повідомлень не надходило. Враховуючи, що ТОВ «Ровеньки АВС» порушило законодавство в сфері надрокористування та не усунуло порушення, були наявні підстави для анулювання дозволу на підставі ч. 2 ст. 26 КУпН, вважали Держгеонадра.

Відповідач не надав до суду відзиву на позовну заяву, а суд, проаналізувавши докази, дійшов висновку про необхідність задоволення позову ДСГНУ. Відповідно, спецдозвіл №4905 було анульовано для ТОВ «Ровеньки АВС».