2022-02-14

Урядом Індонезії призупинен роботу понад 1000 шахт

Уряд Індонезії призупинив роботу понад 1000 шахт з видобутку вугілля, олова та інших корисних копалин через те, що вони не представили своїх робочих планів на 2022 рік, йдеться в документі, опублікованому Директоратом корисних копалин та вугілля Індонезії, Міністерства гірничорудної промисловості .

Минулого місяця президент Індонезії Джоко Відодо відкликав дозволи на роботу більш ніж у 2000 компаній через недотримання вимог.

Представник управління з видобутку корисних копалин та вугілля, заявив у п'ятницю, що до введення тимчасового зупинення операцій компанії отримали попередження, але так і не представили свої плани роботи на 2022 рік.

Під заборону потрапили близько 80 вугільних компаній, більше дюжини оловодобувних та кілька здобувачів нікелю. Також було припинено діяльність трьох бокситодобувних копалень та деяких компаній з видобутку золота та марганцю.

Компанія має 60 днів, щоб представити свої плани роботи на 2022 рік.

"Якщо протягом цього періоду компанії все ще не нададуть свої плани, їх дозволи на роботу будуть відкликані остаточно", - заявив Соні.

Індонезія є найбільшим у світі експортером енергетичного вугілля та великим виробником нікелю, міді та рафінованого олова.

У січні країна сколихнула світові енергетичні ринки, коли заборонила експорт вугілля, щоб забезпечити постачання власних електростанцій.