2022-02-14

Старомізунську площу планують відновити

Компанія «Віва Експлорейшн» має намір відновити свердловину на Старомізунській нафтогазовій площі (Івано-Франківська область). Свердловину було ліквідовано в 60-ті роки. Про це повідомляє ExPro із посиланням на заяву нардепу Олександра Матусевича на сторінці в мережі Facebook.

Як зазначається в повідомленні, громада Витвицької ОТГ наразі займається активним оновленням своїх адмінприміщень, та надалі розраховує на рентні надходження від газу, видобутого на свердловинах, спорудження та відновлення яких здійснює компанії «Віва Експлорейшн». Зокрема очікують на освоєння газової свердловини в с. Кальна, в межах зазначеної ОТГ.

Голова Витвицької ОТГ – Василь Ільницький, у розмові з кореспондентом ExPro повідомив, що зараз в с. Кальна ведеться буріння газової свердловини глибиною 3050м (очевидно це свердловина №1 Старомізунська - з даних ОВД). Та в залежності від результатів буріння, розглядають можливість спорудження необхідних інфраструктурних об’єктів. І додав, що вже навесні цього року, планують освоїти ще одну свердловину.