2022-02-14

5 звітів про розробку нових кар’єрів відхилені Міндовкілля

П'ять звітів про розробку нових кар’єрів відхилені Міністерством захисту довкілля, а також екологічними підрозділами Івано-Франківської та Житомирської обласних державних адміністрацій. Про це повідомляє UNCG.

Мова йде про такі процедури ОВД:

– Видобування пісковику як сировини для виробництва каменю бутового та щебеню будівельного з Шевченківського родовища Вигодської територіальної громади Калуського району Івано-Франківської області. Планувалось видобувати камінь в долинах двох гірських річок, що проходять через Смарагдову мережу і території ПЗФ, за рахунок лісу.

– Видобування гранодіоритів на Ярівському родовищі біля Томашгорода на Рівненщині. Видобування планували за рахунок лісу.

– Видобування валунно-гравійно-піщаних порід Тарновицького родовища на берегах річки Бистриця Надвірнянська у Надвірнянському районі. Планувалось розробляти гравій на р. Бистриця, що  входить до Смарагдової мережі і є важливим туристичним об’єктом.

– Миколаївське родовище пісків та вапняків на Львівщині. Видобуток планувався на території Смарагдової мережі, а також регіонального ландшафтного парку «Стільське Горбогір’я».

– Видобування вапняків, глин та суглинків Григор’ївського родовища для виробництва клінкеру між населеними пунктами Ольшанське, Тернувате, Ясна Зоря у Миколаївському районі. Розширення видобутку планували за рахунок природних степових територій, а скид кар’єрних вод – у заповідні території та Смарагдову мережу.