2010-04-29

Україна. Відбулося розширене засідання колегії Мінприроди «Про підсумки роботи і результати виконання бюджету Мінприроди у 2009 р. та головні пріоритетні напрями роботи на 2010 р.»

29 квітня 2010 року відбулося розширене засідання колегії Мінприроди України «Про підсумки роботи і результати виконання бюджету Мінприроди у 2009 році та головні пріоритетні напрями роботи на 2010 рік».

У засіданні Колегії взяли участь керівники Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, територіальних органів та спеціальних підрозділів Мінприроди, представники урядових органів, науковці, депутати Верховної Ради України.

На засіданні Колегії відзначалося, що робота Мінприроди у 2009 році проводилася згідно зі стратегічними напрямами і завданнями щодо реалізації державної політики у сфері охороні навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, екологічної безпеки, топографо-геодезичної, картографічної діяльності та Плану з основної діяльності Міністерства на 2009 рік.

Присутні заслухали та обговорили доповіді заступника Міністра С.Лизуна «Про результати роботи Мінприроди у 2009 році» та Першого заступника Міністра В.Ігнащенка «Про заходи міністерства з виконання програми Уряду та програми соціально-економічного розвитку на 2010 рік», а також керівників територіальних органів та спеціальних підрозділів Мінприроди.

Серед основних пріоритетів на 2010 рік було визначено такі: підвищення рівня екологічної безпеки, інтеграція екологічної політики в секторально-галузеву політику, припинення втрат біорізноманіття та формування екомережі, забезпечення раціонального надрокористування, вдосконалення регіональної екологічної політики та підвищення рівня суспільної екологічної свідомості

Після обговорення Колегією було ухвалено відповідне рішення.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України