2009-10-09

Україна. Проведено семінар "Вимоги водоохоронного законодавства України при видачі дозволів на спеціальне водокористування..."

8 жовтня 2009 року в Державному управлінні охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області проведено семінар на тему: «Вимоги водоохоронного законодавства України при видачі дозволів на спеціальне водокористування. Встановлення лімітів, обчислення та справляння платежів».

На семінарі розглянуто наступні питання:

- загальна характеристика  водних об’єктів та вплив діяльності підприємств на  стан водних об’єктів;

- порядок погодження  та видачі дозволів на спеціальне водокористування;

- встановлення лімітів забору та використання води,  проблемні питання, що виникають при обчисленні і справлянні збору за спеціальне використання водних ресурсів;

- встановлення лімітів скиду забруднюючих речовин, визначення фактичного скиду забруднюючих речовин, питання що виникають при обчисленні та сплаті збору за забруднення (в частині «скид  у водні об’єкти»);

- подовження строку спеціального водокористування;

- підстави для припинення права спеціального водокористування.

У семінарі взяли участь представники Держуправління охорони навколишнього природного середовища в Дніпропетровській області, Дніпропетровського обласного управління водного господарства, податкової адміністрації Дніпропетровської області, КП «Південукргеологія», облСЕС, підприємств Дніпропетровської області.

Зазначений захід проведено з  метою здійснення комплексного управління в галузі охорони водних ресурсів, проведення єдиної науково-технічної політики з питань використання і охорони вод та відтворення водних ресурсів, на виконання вимог ст. 15 Водного кодексу України.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України