2021-08-27

На сході Туркменістану розпочалося буріння трьох складних газових свердловин

СNРС Сhuanqing Drilling Engineering Chuanqing, «дочка» Китайської національної нафтогазової корпорації (China National Petroleum Corporation, CNPC), розпочала буріння трьох газових свердловин особливої ​​складності на гігантському газовому родовищі Галкиниш в Марийському велаяті (області) на сході Туркменістану. Про це повідомляє OilCapital

Запаси родовища в сукупності з родовищами Яшлар і Гаракьол, оцінюються майже в 27 трлн кубометрів. За даними електронної газети нафтогазового комплексу Туркменії, дебіт кожної свердловини, як очікується, повинен скласти в середньому 3 млн кубометрів газу на добу. Проєкт розрахований на 30 місяців, оплата послуг компанії здійснюватиметься за рахунок поставок природного газу до Китаю протягом трьох років.

За даними «Туркменгазу», на родовищі діють 44 експлуатаційні свердловини, дебіт кожної в середньому становить 2 млн кубометрів на добу. Наразі газ поставляється на внутрішній ринок і експортується в Китай. Газ родовища визначено як ресурсну базу для поставок по газопроводу ТАПІ (Туркменія-Афганістан-Пакистан-Індія). Ресурси також планують використовувати для поставок в європейському напрямку за допомогою Транскаспійського газопроводу.