2021-08-27

Німеччина рекламує водневий коридор Гамбург-Копенгаген-Осло

Сенатор Гамбурга з економічних питань Майкл Вестхагеманн бачить великий потенціал для створення водневого коридору з Гамбурга через Копенгаген в Осло. За його словами, брендування регіону як центру «зеленої» енергетики і спільне просування відповідних ініціатив та інвестицій відкриють безліч нових можливостей. 

Основна увага приділяється питанню про те, як можна прискорити «зелене» зростання між Німеччиною і Данією. Серед інших пунктів порядку денного - переговори з данською промисловою асоціацією, що займається індустріальною декарбонізацією за допомогою водню.

За словами Вестхагеманна, основною ціллю є будування функціональної водневої економіки в Північній Німеччині до 2035 року і можливість постачати всім зацікавленим споживачам екологічно чистий водень. Для цього потрібно наростити потужність електролізу в Північній Німеччині до 500 МВт 2030 року і 5 ГВт до 2035 року. 

Німеччина вже запустила безліч програм, покликаних полегшити перехід до водневої економіки в найближчі роки. Зокрема, нещодавно тут був створений фонд H2Global. 

На розробку екологічно чистого водню в Німеччині буде виділено в цілому від € 20 млрд до € 30 млрд.