2021-12-07

З приводу відсутності надрокористувача за місцем реєстрації, Держгеонадра звернулися до суду

Держгеонадра звернулася до Закарпатського окружного адміністративного суду з адміністративним позовом до ТОВ «СПА Спелеоцентр Солотвино» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами.

Заявлені позовні вимоги Служба обґрунтовувала тим, що в порушення вимог законодавства, ТОВ «СПА Спелеоцентр Солотвино» не виконало умови припису Департаменту ДГК щодо усунення порушень. 

У зв`язку з вищенаведеним ДСГНУ направила відповідачу повідомлення про надання згоди/незгоди на припинення права користування надрами, яке повернулося у зв`язку з відсутністю адресата за вказаною адресою.

На підставі вищевикладеного, позивач вважав, що згідно зі КУпН та п. 21 Порядку надання спеціальних дозволів на користування надрами, були наявні підстави для анулювання ТзОВ «ЗЕНДЕР-Україна» дозволу на користування надрами.

Ухвалою суду було відкрито спрощене провадження, і направлено ухвалу за офіційною адресою місцезнаходження ТОВ «СПА Спелеоцентр Солотвино», яка зазначена в реєстрі. Однак, конверт повернувся з відміткою "адресат відсутній за вказаною адресою".

У відповідності до ч.6 ст. 251 КАСУ днем вручення судового рішення є день проставлення у поштовому повідомленні відмітки про відсутність особи за адресою місцезнаходження.

Отже ухвала про відкриття провадження була вручена відповідачу належним чином, та в результаті, суд анулював спецдозвіл за позовом Держгеонадр.