2021-12-07

Держгеонадра звернулися до суду із позовом про анулювання спецдозволу №3258

Держгеонадра звернулась до Вінницького ОАС із позовом до ТОВ «Агробуд-Сервіс» про анулювання спеціального дозволу на користування надрами № 3258 від 13.07.2006 року, з метою видобування суглинків в якості сировини для виробництва цегли керамічної марки "100".

Позовні вимоги були обґрунтовані протиправністю дій надрокористувача, а саме невиконанням умов користування надрами, передбачених угодою про умови користування ділянкою надр, які полягають у не поданні відповідачем щорічної звітності до ДНВП "Геоінформ України" про стан запасів корисних копалин за формою 5-гр та не допуску представників Держгеонадр до здійснення заходів нагляду (контролю), та більше того, не виконання вимог розпорядчих документів.

Представником відповідача було надано відзив, яким той заперечував щодо заявлених позовних вимог. Зазначав, що звітність за формою 5-гр щорічно направлялась до ДНВП "Геоінформ України", що підтверджувалось матеріалами справи. Також наголошує, що вимоги припису, попри їх юридичну невизначеність та суперечливість, були виконанні ще у строк. Тому ТОВ «Агробуд-Сервіс» вважав позов безпідставним та необґрунтованим.

Одночасно відповідач просив стягнути з позивача понесенні витрати на правничу допомогу в розмірі 3000 грн та заявлено клопотання про розгляд справи в судовому засіданні з викликом сторін.

ТОВ «Агробуд-Сервіс» жодним чином не було обґрунтовано необхідність розгляду справи з викликом сторін та необхідність заслуховування усних пояснень сторін в судовому засіданні, тому суд відмовив у задоволені клопотання.

В результаті, проаналізувавши докази сторін, суд дійшов висновку про правомірність позову Держгеонадр та його задоволення.