2021-01-26

«Юноліт Ойл» Фукса відмовилася від позову про розширення Фльорівсько-Ювілейної площі

Як повідомляє ExPro Consulting, ТОВ «Юноліт Ойл» 12 січня 2021 року звернулося до Шостого апеляційного адміністративного суду із клопотанням про закриття провадження у справі за позовом до Держгеонадр щодо розширення меж Фльорівсько-Ювілейної площі. Суд прийняв відмову компанії від позову та закрив провадження у справі.

"«Юноліт Ойл» звернулося до суду з адміністративним позовом до Держгеонадр, у якому просило суд визнати протиправною бездіяльність Держгеонадр щодо неприйняття рішення з приводу заяви «Юноліт Ойл» про розширення меж раніше наданої у користування площі ділянки надр Фльорівсько-Ювілейної площі. Також компанія просила суд зобов’язати Держгеонадр видати «Юноліт Ойл» спецдозвіл на користування надрами Фльорівсько-Ювілейної площі на геологічне вивчення нафтогазоносних, у тому числі дослідно-промислову розробку родовищ з подальшим видобуванням нафти, газу", - нагадує ExPro. 

Окружного адміністративний суд м. Києва повністю задовольнив позов 12 жовтня 2020 року.

Держгеонадра і ТОВ «Нафтогазгеорозвідка» подали апеляційні скарги, вказуючи, що в рамках кримінального провадження на Фльорівсько-Ювілейну площу на території Котелевського, Полтавського та Чутівського районів Полтавської області накладено арешт, який забороняє Держгеонадрам вчиняти дії щодо внесення змін (у тому числі зміни власника чи користувача) та переоформлення спецдозволів на користування надрами.