2021-01-26

BP скоротила штат геолого-розвідувальної групи в сім разів

Британська нафтогазова корпорація BP в сім разів скоротила штат своєї дослідницької геолого-розвідувальної групи, тепер він становить менше 100 осіб. Про це повідомляє Enkorr.

Згідно з даними норвезької консалтингової компанії Rystad Energy, в 2020 році BP придбала ліцензії на проведення геолого-розвідувальних робіт на площі близько 3 тис. кв. км. Це значно нижче, ніж частка Shell, що склаає 11 тис. кв. км, або ж частка Total, яка дорівнює приблизно 17 тис. кв. км. Щорічні витрати на проведення таких досліджень в BP знизили до $ 400 млн, що майже наполовину менше, ніж в 2019 році. Для порівняння, в 2010 році на ці цілі було витрачено $ 4,6 млрд.

Один з керівних співробітників корпорації заявив, що сотні геологів, інженерів і вчених переведені в інші відділи або ж просто пішли з корпорації. Офіційно в ВР відмовилися коментувати кадрові зміни, які публічно не розголошуються.

Корпорація оголосила в серпні минулого року про намір продати частину нафтогазових активів з метою збільшення інвестицій в поновлювані джерела енергії. Згідно з джерелами в компанії, на ці плани, які обговорювалися на засіданні керівництва BP в липні, не вплине навіть можливе повернення цін на нафту до показника $ 65-70 / бар.