2020-12-16

Викиди парникових газів скорочує ExxonMobil

Скоротити викиди парникових газів протягом наступних п'яти років планує американська нафтогазова компанія ExxonMobil, щоб сприяти досягненню цілей Паризької угоди по клімату. Про це повідомляє OilCapital. 

До 2025 року компанія має намір знизити інтенсивність викидів в ході розвідки і видобутку нафти і газу на 15-20 % в порівнянні з рівнями 2016 року, говориться в прес-релізі ExxonMobil. План скорочення викидів передбачає зниження на 40-50 % викидів метану і на 35-45 % обсягів факельного спалювання в рамках глобальних операцій компанії.

До 2030 року ExxonMobil прагне забезпечити лідируючі в галузі показники по зниженню викидів парникових газів в атмосферу, йдеться в повідомленні.

«Ми поважаємо і підтримуємо прагнення суспільства домогтися нульового рівня нетто-викидів до 2050 року і продовжуємо виступати за політику пошуку ефективних з точки зору витрат ринкових рішень проблем, пов'язаних з ризиками зміни клімату», - зазначає голова ради директорів і головний виконавчий директор ExxonMobil Даррен Вудс.