2020-12-16

Комітет Верховної Ради України з питань екологічної політики та природокористування підтримав урядовий законопроект № 425

Документом вносяться зміни до Закону України «Про охорону атмосферного повітря» щодо регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами.
 
Його ухвалення необхідне для забезпечення виконання Україною міжнародних зобов’язань у сфері охорони озонового шару та запобігання змінам клімату.
 
Україна свого часу приєдналася до Віденської конвенції та ратифікувала Монреальський протокол. Таким чином, держава взяла на себе зобов’язання поступово скорочувати та в подальшому припинити споживання речовин, що руйнують озоновий шар.
 
Із внесення змін, Закон «Про охорону атмосферного повітря» буде приведений у відповідність із Законом «Про регулювання господарської діяльності з озоноруйнівними речовинами та фторованими парниковими газами».
 
Останній регулює питання використання, імпорту, споживання озоноруйнівних речовин і фторованих парникових газів та товарів, що їх місять.