2020-12-16

Суд першої інстанції зупинив діяльність ТОВ «КОКСОВИЙ ЗАВОД «НОВОМЕТ»

Харківський окружний адміністративний суд задовольнив позов  Державної екологічної інспекції Харківської області, яким  ТОВ «Коксовий завод «НОВОМЕТ» зобов’язано  тимчасово зупинити діяльність підприємства по виробництву коксу та кам’яновугільної смоли до отримання ним дозволу на викиди забруднюючих речовин в атмосферне повітря.

Рішення суду набирає законної сили після закінчення строку подання апеляційної скарги. Якщо таку скаргу не буде подано протягом тридцяти днів з дня його проголошення.

Варто пригадати, що Державною екологічною інспекцією у Харківській області у вересні цього року було здійснено позапланову перевірку діяльності ТОВ «КОКСОВИЙ ЗАВОД «НОВОМЕТ». Інспектори ДЕІ встановили, що  підприємство здійснювало викиди в атмосферне повітря без дозвільних документів.

За результатами було нараховано збитки у розмірі на понад 3,6 млн грн., притягнуто до адміністративної відповідальності посадових осіб та винесено відповідні приписи.

У вересні 2020 року Інспекцією подано до Харківського окружного адміністративного суду позовну заяву про застосування заходів реагування у сфері держаного нагляду (контролю), з метою припинення незаконної господарської діяльності підприємства.