2021-11-29

В Азії попит на газ до 2050 року майже подвоїться

Очікується, що попит на газ в Азії до 2050 майже подвоїться. Він становитиме близько 140 млрд кубічних футів на день. Про це повідомляє АНГІ

Вважається, що цей попит виникне внаслідок переходу з вугілля на газ. Якщо внутрішній видобуток газу не буде збільшений, попит на імпорт ЗПГ у регіоні зростатиме. Якщо геологорозвідка перестане приносити користь, залежність регіону від імпорту ЗПГ очікувано зросте з 61 до 83 % до 2035 року. 

Урядам країн Азії необхідно вирішити проблему можливої ​​залежності від імпортного ЗПГ, яка несе у собі значний ціновий ризик.

«2021 року деякі країни Південної Азії платили до $40 за мільйон БТЕ (британська теплова одиниця) за імпорт спотових вантажів ЗПГ для задоволення своїх потреб в енергії. Це не є привабливою чи життєздатною ситуацією. Розширення використання відновлюваних джерел енергії – це часткове рішення, але переривчасті поставки залишаться проблемою доти, доки ефективні рішення щодо зберігання енергії не стануть доступними у широкому масштабі. Тому велику увагу необхідно приділяти розвитку внутрішніх газових ресурсів. Інший варіант – збільшити залежність від вугілля, що ще більше ускладнить досягнення кліматичних цілей», – повідомляє компанія  Wood Mackenzie.