2021-11-29

Нафтогаз завершує 3D-сейсміку на першому блоці Чорноморського шельфу

Компанія "Нафтогаз" разом з норвезькою компанією Petroleum Geo-Services (PGS) повідомляє про завершення 3D-сейсміки на першому мілководному блоці Чорноморського шельфу, площа якого сягає 5000 кв км. 

Загальний обсяг 3D-сейсміки, що має бути проведено компанією PGS складає 23 тис кв км. Обробка та інтерпретація даних отриманих завдяки зазначених геологорозвідувальних досліджень на морському шельфі запланована до кінця наступного року.

Наразі залишилося 7 % від території блоку. Новим великим проєктомкомпанії стане ділянка Юзівська, де в першому кварталі наступного року планується буріння, а також продовження ремонту існуючих свердловин. 

Ще один проєкт - на Західній Україні де наразі активно проводиться вивчення глибоких горизонтів на ділянках у співпраці з компаніями з судніх держав – румунською OMV-Petrom та польською PGNiG. Також активно ведеться робота над нещодавно придбанихми ділянками у відкритих е-аукціонах. Однією з таких є Південно-Русанівська площа, на якій роботи розпочнуться в першу чергу.