2021-11-29

Держгеонадра запрошують студентів на практику з подальшим працевлаштуванням

24 листопада 2021 року Голова Державної служби геології та надр України разом з виконавчим директором ДНВП «Геоінформ України» Павлом Бовсунівським і завідувачем сектору по роботі з персоналом та державними підприємствами Костянтином Ткаченком провели лекцію для студентів і викладачів геологічних спеціальностей провідних навчальних закладів України. Про це повідомляється на офіційному сайті служби

Лекцію слухали студенти та викладачі ННІ «Інститут геології» Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Навчально-наукового інституту нафти і газу Національного університету «Полтавська політехніка імені Юрія Кондратюка», Геолого-географічного факультету Одеського національного університету імені І.І. Мечникова, Івано-Франківського національного технічного університету нафти і газу. 

Держгеонадра запрошують студентів до проходження практики, пояснюючи це потребою в оновленні кадрового потенціалу галузі та залученні нових молодих фахівців.  

У ході лекції слухачам розповіли про ключові напрями сучасної геологічної служби, серед яких робота над реалізацією проєктів щодо розробки стратегічних корисних копалин, видобуток і використання яких посприяє зміцненню національної безпеки України, надання спеціальних дозволів на користування надрами шляхом проведення електронних торгів, та робота над імплементацією угод про розподіл вуглеводневої продукції. 

Також на лекції розповіли про ключові компетенції, які необхідні молодим геологам, щоб бути конкурентними на ринку праці. Ними є: володіння геоінформаційними технологіями, знання профільного законодавства, міжнародних систем оцінки запасів і ресурсів корисних копалин та вміння проводити геолого-економічній аналіз інвестиційних проєктів.