2021-06-18

USAID продовжує підтримку бакалаврської програми «Інженерія відновлюваної енергетики»

В Івано-Франківському національному технічному університеті нафти і газу з 2020 року за підтримки Агентства США з міжнародного розвитку (USAID) через Проєкт енергетичної безпеки (ПЕБ) впроваджується перша в Україні бакалаврська програма, яка готує фахівців для сфери відновлюваної енергетики – «Інженерія відновлюваної енергетики». 

Зважаючи на успішність впровадження програми протягом року та привернення уваги випускників шкіл, зацікавлених у присвяченні своєї кар’єри енергетичному сектору, USAID Проєкт енергетичної безпеки продовжив термін дії гранту на 13 місяців (9 червня 2021 року - 30 червня 2022 року).

За цей час передбачено: промоційну кампанію нової освітньої програми; створення нової навчально-виробничої лабораторії з монтажу, налаштування та обслуговування сонячних електростанцій, що дозволить вдосконалити освітню програму за рахунок отримання студентами практичних навичок; організацію двох хакатонів для старшокласників з метою сприяння освіті в енергетичному секторі; продовження залучення запрошених викладачів;створення серії коротких мотиваційних відео із авторитетними енергетичними експертами-практиками тощо.

USAID Проєкт енергетичної безпеки працює з Урядом України, приватним сектором та громадянським суспільством для підвищення енергетичної безпеки України, трансформації енергетичного сектору країни у сучасний, орієнтований на ринок та інтегрований з ЄС фактор зростання. Мета Проєкту - посилення енергетичної безпеки України через паралельні інвестиції у сектори електроенергії, газу, централізованого теплопостачання та відновлюваної енергії.