2021-06-18

США збільшує видобуток сланцевої нафти

Зростання видобутку сланцевої нафти в США в липні по відношенню до червня складе 38 тис. барелів - до 7,803 млн б / д, зазначається в звіті управління з енергетичної інформації (EIA) Міненерго США.

Фактичний видобуток сланцевої нафти в червні виявився трохи вище значень, очікуваних відомством в попередньому прогнозі, склавши 7,765 млн б / д проти оцінки в 7,733 млн б / д.

Зростання обсягів видобутку очікується в двох з семи нафтоносних районів, де зосереджений видобуток важковидобувної нафти, відзначається в звіті. Найбільше підвищення прогнозується в Пермському басейні, де середньодобове виробництво сланцевої нафти в червні має зрости на 56 тис. барелів - до 4,663 млн б / д. Крім того, зростання видобутку на 1 тис. барелів також очікується в формації Аппалачі, до 129 тис. б / д.

Зниження видобутку в порівнянні з фактичними червневими даними очікується в чотирьох нафтоносних районах. У Баккеновській формації видобуток сланцевої нафти в липні знизиться на 4 тис. барелів, до 1,098 млн б / д, в Найобрарской формації - на 7 тис. барелів, до 509 тис. б / д. На 4 тис. б / д може впасти видобуток в формації Ігл-Форд, до 1,023 млн б / д. У формації Анадарко очікується зниження також на 4 тис. барелів, до 349 тис. б / д.

У формації Хейнсвілл, за даними Міненерго США, показник залишиться на колишньому рівні - 32 тис. б / д.