2021-06-18

Сумарна потужність сонячних електростанцій США перевищила 100 ГВт

Відповідно до нового звіту US Solar Market Insight, опублікованому Асоціацією виробників сонячної енергії і агентством Wood Mackenzie, сумарна потужність американських сонячних електростанцій перевищила 100 ГВт. Про це повідомляє Enkorr, посилаючись на телеканал CNBC.

У той же час в документі наголошується, що зростання витрат може створити проблеми для цього сектора.

За перші три місяці 2021 року в Сполучених Штатах було введено трохи більше 5 ГВт нових фотоелектричних потужностей. Це є рекордом для I кварталу і на 46 % вище, ніж за той же період 2020 року. 

У сонячної гонці лідирує Техас, який встановив понад 1,52 ГВт потужностей. За ним - Каліфорнія (563 МВт) і Флорида (525 МВт).

Наведені вище цифри відносяться до номінальних значень постійного, а не змінного струму.

Незважаючи на те, що кількість установок в США здається обнадійливою, сектор зустрінеться з деякими потенційними перешкодами в майбутньому.

Хоча збільшення кількості сонячних установок, ймовірно, стане приємною новиною для прихильників відновлюваної енергії, будь-яка відмова від викопного палива стане серйозною проблемою, яка потребує величезних змін.

У США попередні дані Управління енергетичної інформації показують, що частки природного газу та вугілля у виробництві електроенергії комунальними підприємствами в 2020 році становили 40,3 % і 19,3 % відповідно.