2021-04-01

«Укрнафта» має намір оскаржити рішення АМКУ

31 березня 2021 року Антимонопольний комітет України (АКМУ) прийняв рішення про наявність антиконкурентних узгоджених дій на ринку нафтопродуктів, куди віднесли й компанію «Укрнафта». Про це повідомляється на сайті компанії

В «Укрнафті» впевнені, що прийнято необ'єктивне і упереджене рішення, яке не відображає реальної ситуації, через що підприємство має намір оскаржити рішення АМКУ в судовому порядку.

«Укрнафта» - найбільша національна нафтовидобувна компанія. На наших АЗС ми реалізуємо українським споживачам нафтопродукти вітчизняного походження за доступними цінами, що особливо важливо в періоди цінової нестабільності. Компанія сумлінно дотримується антиконкурентного законодавства і вважає звинувачення АМКУ безпідставними. Найчастіше саме наша компанія пропонує найнижчі ціни на нафтопродукти, вироблені з української нафти. Наша позиція завжди була стримуючим чинником на українському паливному ринку. Ми думали, що саме в цьому зацікавлені влада та Уряд. Логіка прийнятого рішення викликає щонайменше подив. А формат його поспішного проведення та прийняття з величезною кількістю порушень як за формою, так і по суті розгляду питання,на думку багатьох учасників ринку, не має прецедентів в історії України. За таких обставин «Укрнафта» послідовно відстоюватиме правоту своєї позиції і однозначно буде змушена звернутися до суду для оскарження такого рішення АМКУ», - зазначає Олег Гез, Голова Правління ПАТ «Укрнафта».