2021-04-01

«Туркменнебіт» збільшує обсяги нафтовидобутку

ГК «Туркменнебіт» проводить активну роботу по збільшенню обсягів нафтовидобутку, капітального ремонту та введення в експлуатацію свердловин. Оскільки в процесі експлуатації нафтових свердловин неминуче поступове падіння їхных дебітів, інтенсифікація видобутку нафти є найважливішим завданням, що стоїть перед добувним підприємством.

За два місяці 2021 року буровиками тресту було введено 84 новы свердловини замість запланованих 78-ми. В результаті за даний період отриманий приріст обсягу видобутку нафти склав 9 тис. 709 тонн, замість запланованих 7 тис. 67 тонн.

У роботах, що здійснюються фахівцями трудових ланок «Туркменнебіт», задіяні сучасне обладнання та бурові установки провідних іноземних компаній. Так, на озброєнні концерну - установки виробництва «Bentek» (ФРН), «ZJ-70 DS» (КНР), «Уралмаш» (РФ) та інші.

Завдяки застосуванню і впровадженню передових технологій і установок, фахівці з капітального ремонту свердловин вийшли на якісно новий рівень діяльності. За два місяці поточного року було відремонтовано 102 свердловини, з яких 84 введено в експлуатацію.

За даний період обсяг видобутку нафти фахівцями нафтогазовидобувного управління «Гумдагнебіт» склав 1 тис. 47,5 тонни замість 322 тонн, нафтогазовидобувного управління «Гамишлиджанебіт» - 1 тис. 358,5 тонни, замість 352 тонн.