2021-04-01

Понад 80 % українців виступають за розвиток «зеленої» енергетики

Понад 80 % українців підтримують розвиток зеленої енергетики в Україні та зацікавлені у зменшенні шкідливих викидів в навколишнє середовище. Відповідні результати опитування українців оприлюднила організація DiXi Group, повідомляє ExPro. Проте майже усі члени опитування не готові за це платити.

«70-80 % українців абсолютно підтримують чисту енергетику, відновлювані джерела енергії та готові їх розвивати. Але фактично ті самі 70 % не готові платити за цю енергетику більше», - відзначила президентка організації DiXi Group Олена Павленко.

Як вказують представники DiXi Group, уряд має забезпечити умови для розвитку галузі зеленої енергетики в Україні відповідно до запиту населення.

Більше того, представник Єврокомісії в Україні Торстен Велерт зазначав, що Кабмін повинен виплатити борги підприємствам відновлюваної енергетики, як того вимагає підписаний у 2020-му «Меморандум про взаєморозуміння», а також максимально наблизити момент запуску «зеленої» аукціонів в Україні для подальшого зниження вартості електроенергії з відновлюваних джерел.