2016-08-22

Укргазвидобування відкриває навчально-практичний центр нових технологій видобутку

“Укргазвидобування” відкриває в Полтаві корпоративний навчально-практичний центр для навчання своїх технічних працівників новим технологіям інтенсифікації видобутку. Навчальна програма складатиметься з двотижневих тематичних курсів, присвячених різним видам сучасних інтенсифікаційних заходів, які “УГВ” починає застосовувати для підвищення видобутку з виснажених родовищ. Центр розпочинає роботу з проведення спеціалізованого курсу з навчання особливостей роботи на нових колтюбінгових комплексах. Сучасне обладнання нещодавно отримали полтавські газовики від світових лідерів енергетичного машинобудування після успішного проведення відкритого та конкурентного тендеру.

Колтюбінгові комплекси складаються з установки гнучкої труби американської NOV на базі Фідмаш та насосного кислотостійкого агрегату й азотної кріогенної установки КАТТ. Курс проводитимуть професійні викладачі навчально-курсового комбінату ГПУ «Шебелинкагазвидобування» та практики – члени нової технічної команди “УГВ”, іноземні спеціалісти. Серед іноземців, зокрема, є й нові штатні працівники “УГВ”, спеціалісти з досвідом роботи в провідних міжнародних газовидобувних компаніях, які сьогодні допомагають розвивати український видобуток. А також спеціалісти заводів-виробників техніки, зокрема, підприємств Фідмаш та КАТТ.

Як зазначив заступник виконавчого директора з видобутку ПАТ «Укргазвидобування» Юрій Нагорняк: «Для безперебійного та найбільш ефективного способу експлуатації нового обладнання ми доповнили теоретичне навчання так званою «інструкторською вахтою». Це коли спеціалісти високого рівня безпосередньо на самих установках, в робочому режимі будуть навчати наших технічних спеціалістів роботі на цих агрегатах. Колтюбінгові установки, які нам щойно поставили наші партнери, – це надсучасна техніка останнього покоління. Таку використовують провідні нафтогазовидобувні компанії світу. Я пишаюсь, що тепер вона працюватиме і в Україні».