2016-08-22

Укргазвидобування отримало в серпні 14 нових дозволів на користування надрами

14 дозволів на користування надрами ПАТ «Укргазвидобування» отримало в серпні від Державної служби геології та надр України.

На початку серпня Комісія з питань надрокористування Державної служби геології та надр України прийняла рішення про надання ПАТ «Укргазвидобування» 5 спеціальних дозволів на нові ділянки (Жденієвська площа, Леськівсько-Мягківська площа, Західно-Волохівська площа, Сеньківська площа, Південно-Буцівська площа).

17 серпня 2016 року, на другому засіданні Комісії, Державна служба геології та надр України прийняла рішення про надання ПАТ «Укргазвидобування» ще 9 спеціальних дозволів на користування надрами на нові ділянки надр (Колонтаївська площа, Мусієнківське родовище,Морозівсько-Савинська площа, Східно-Хрестищенська площа, Південно-Василенківська площа, Тимченківсько-Біляївська площа, Приштокова площа, Ілемківсько-Лолинська площа, Попаснянсько-Самаринська площа).

Як зазначив перший заступник Голови Правління – виконавчий директор ПАТ «Укргазвидобування» Олександр Романюк: «Для досягнення енергонезалежності нам принципово важливо проводити розвідку на нових ділянках, щоб нарощувати ресурсну базу в Україні, більшість з якої складають виснажені родовища відкриті за радянських часів. Геологічна розвідка – це найбільш ризиковані інвестиції на які, як правило, не готові приватні компанії в Україні, адже згідно світової практики, з 10 нових ділянок лише 3 можуть стати родовищами. Це означає, що газ з нових родовищ Україна отримає приблизно через 3 роки після проведення сейсмічних досліджень, пошуково-розвідувального буріння, дослідно-промислової розробки та початку промислової експлуатації родовища. Але з модернізованим обладнанням, висококваліфікованими спеціалістами ми повинні всі етапи пройти максимально швидко та ефективно. Нагадаю, що в період з 2007-2014 роки «Укргазвидобування» змогло отримати лише 4 ліцензії на нові ділянки. Тому для нас дуже важливе отримання цих 14 нових ділянок. Ми вдячні за активну державницьку позицію Прем’єр-міністру України Володимиру Гройсману, віце-прем’єр-міністру України Володимиру Кістіону та керівництву Держгеонадр за підтримку наших планів досягнення енергонезалежності».