2016-08-22

Завершив роботу «Геофорум-2016»

З 16 по 19 серпня 2016 р. у Коблеве проходив Третій Міжнародний геологічний форум "Актуальні проблеми та перспективи розвитку геології: наука й виробництво" – Геофорум-2016.

У заході взяли участь представники близько 30 геологічних, наукових, виробничих, педагогічних організацій та установ.

Вітаючи учасників Геофоруму-2016 від Кабінету міністрів Петро Калашник, головний спеціаліст Управління з питань безпеки життєдіяльності та охорони навколишнього природного середовища Кабінету Міністрів України, зазначив, що у такий складний для нашої країни час вкрай важливо підтримувати започатковані раніше традиції, і побажав успішної роботи учасникам.

Упродовж двох днів учасники Геофоруму-2016 слухали та обговорювали доповіді на різноманітні теми: про необхідність регулювання інвестиційних процесів та фінансові ризики для державних геологічних підприємств, чим загрожує національній безпеці виснаження запасів корисних копалин, яке значення для Європи мають вітчизняні стратегічні мінеральні ресурси та багато іншого.

На третій день близько 50 учасників відвідали тематичну геологічну екскурсію «Легенди Південного Побужжя – Трикратський ліс, Арбузинський й Актовський каньйони».