2009-11-18

Україна. За незаконний вибір піщано-гравійної суміші нараховано 340 тис. гривень збитків

Державні інспектори з охорони навколишнього природного середовища в Івано-Франківській області за участю спецпідрозділів УМВС та  правоохоронних органів постійно проводять рейди і перевірки з метою контролю за правильністю та законністю використання корисних копалин місцевого значення. Зокрема, щодо несанкціонованого забору піщано-гравійної суміші з об’єктів водного фонду області.

Нещодавно спеціалістами Державної екологічної інспекції в Івано-Франківській області спільно з працівниками УДСБЕЗ, держгіртехнагляду та інспекції держгеоконтролю проведена спільна позапланова перевірка законності видобування корисних копалин місцевого значення на території Шевченківської сільської ради Долинського району.

В ході перевірки на околиці с.Шевченкове виявлено факт грубого порушення природоохоронного законодавства – несанкціонований вибір піщано-гравійної суміші в межах прибережно-захисної смуги  р.Свіча, яка є об’єктом природно-заповідного фонду місцевого значення. 

За даним фактом  нарахований розмір шкоди, заподіяної навколишньому природному середовищу, в розмірі 340 тис. грн. Матеріали перевірки передано до правоохоронних органів.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України