2009-07-17

Україна. Відбулося розширене засідання колегії Мінприроди України

16 липня 2009 року відбулося розширене засідання колегії Мінприроди України «Про підсумки роботи Міністерства у І півріччя 2009 року та розгляд результатів аудиту Рахункової палати України діяльності Мінприроди у 2007-2009 роках»У засіданні Колегії взяли участь керівники Міністерства охорони навколишнього природного середовища України, територіальних органів та спеціальних підрозділів Мінприроди, представники урядових органів, науковці.

Доповідаючи «Про результати роботи Міністерства у І півріччі 2009 року», Міністр  Георгій Філіпчук наголосив на посиленні контролю за дотриманням вимог до фахової підготовки претендентів та суворому дотриманні норм чинного законодавства під час кадрових переміщень. Високий професіоналізм кожного працівника галузі має стати засадничим принцом діяльності міністерства, – зазначив Міністр. 

На засіданні Колегії відзначалося, що робота Мінприроди проводилася згідно зі стратегічними напрямами і завданнями щодо реалізації державної політики у сфері охорони навколишнього природного середовища, раціонального використання природних ресурсів, екологічної безпеки, топографо-геодезичної картографічної діяльності та Плану з основної діяльності Міністерства на 2009 рік.

Пріоритети діяльності Мінприроди спрямовані на мінімізацію негативних наслідків впливу світової фінансової кризи в галузях економіки та сферах діяльності.

Особливу увагу Міністр акцентував увагу присутніх на практичному впровадженні екологічних стандартів, наближених до відповідних стандартів Європейського Союзу; співпраці з міжнародними організаціями у плані енергоефективності та енергозбереження; підвищенні ефективності політики надрокористування загалом та державного геологічного контролю зокрема; негайному вирішенню проблеми заборгованості з виплати заробітної плати; проведенні загальнодержавних геодезичних та картографічних робіт із демаркації та делімітації державного кордону. реалізації державної політики у сфері розширення природно-заповідного фонду та винесення в натуру меж  ПЗФ; підвищенні ефективності роботи у сфері утилізації небезпечних відходів, пестицидів та агрохімікатів.

Велику увагу доповідач приділив аналізу результатів здійснення державного контролю за дотриманням вимог природоохоронного законодавства Державними екологічними інспекціями, зокрема, низькій ефективності їх діяльності у плані нарахування штрафів та стягнення збитків за порушення.

Після обговорення Колегія ухвалила відповідне рішення.

Міністерство охорони навколишнього природного середовища України