2009-06-25

Україна. ВАТ "Укрнафта" вкладе в розвиток Івано-Франківщини вісім з половиною мільйонів гривень

24 червня, голова Івано-Франківської облдержадміністрації Микола Палійчук та заступник голови правління ВАТ „Укрнафта” Михайло Гнип підписали договір про фінансування програм соціально-економічного розвитку Івано-Франківської області за участю ВАТ „Укрнафта” на 2009 рік.

Програма передбачає виділення у 2009 році районам, в яких „Укрнафта” веде видобуток корисних копалин, фінансової допомоги на суму 8 мільйонів 535 тис грн.

Микола Палійчук відзначив, що між Івано-Франківською облдержадміністрацією та „Укрнафтою” завжди була хороша співпраця: „Незважаючи на кризу, що сьогодні існує в державі, на складну фінансово-економічну ситуацію, ВАТ „Укрнафта» завжди допомагає. Ці кошти йдуть на розвиток соціальної інфраструктури районів і міст, де здійснюється видобуток нафти. З 2002р. по 2008р. ВАТ „Укрнафта профінансувала в області програм на загальну суму в 31,5 млн.грн”. Голова облдержадміністрації відмітив, що з кожним роком обсяг даних фінансувань зростає. Окрім фінансування обласних програм нафтова компанія допомагає ще й населеним пунктам, в яких безпосередньо здійснюється видобуток нафти. В м.Яремче та с. Микуличин завдяки коштам „Укрнафти” фінансувалось будівництво шкіл, церкви, реконструкція будинку культури та ін.

У свою чергу Михайло Гнип відмітив, що дійсно кошти, які вони спрямовують в область, йдуть на вирішення проблемних питань, в яких є необхідність для жителів Прикарпаття. „В Івано-Франківській області знаходиться сім структурних підрозділів „Укрнафти”, працює близько семи з половиною тисяч працівників. На цій території добуваємо 17 % видобутку нафти і близько 8% видобутку газу. Тому ми звісно усвідомлюємо, що повинні розуміти один одного та йти один одному назустріч.” Також Михайло Гнип висловив впевненість, що тісна співпраця продовжуватиметься і в майбутньому.

Цього ж року за кошти, що надасть ВАТ „Укрнафта”, передбачається провести газифікацію ряду сіл Надвірнянського та Рожнятівського району, впровадити енергозберігаючі технології в закладах охорони здоров’я Долинського району, здійснити будівництво газопроводу Микуличин-Ворохта та школи в мікрорайоні Дора м. Яремче. Також кошти, що надійдуть в область, будуть спрямовані на добудову ЗОШ І-ІІІ ступенів в селищі Битків Надвірнянського району, будівництво ФАПу у с. Вільхівка Рожнятівського району та інші необхідні для громад районів речі.

Івано-Франківська обласна державна адміністрація