2008-10-01

Україна. Парламенту рекомендовано прийняти в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про державну геологічну службу України"

Комітет з питань промислової i регуляторної політики та підприємництва рекомендує парламенту прийняти в цілому проект закону про внесення змін до Закону "Про державну геологічну службу України" (щодо контролю за видачею ліцензій за дотриманням ліцензійних умов). (Інформаційне управління).

Законопроектом (реєстр. №3018) пропонується надати право спеціально уповноваженому центральному органу виконавчої влади з геологічного вивчення та використання видавати ліцензії не лише на пошук (розвідку) корисних копалин (як це передбачено чинною редакцією ст. 6 Закону "Про державну геологічну службу"), а й на їх видобування.

Згідно із проектом, до повноважень зазначеного органу, серед іншого, належить "видача підприємствам, установам і організаціям, а також фізичним особам - суб´єктам підприємницької діяльності ліцензій на пошук (розвідку) корисних копалин, на видобування корисних копалин із родовищ, що мають загальнодержавне значення та включені до Державного фонду родовищ корисних копалин, а також на видобування дорогоцінних металів і дорогоцінного каміння, дорогоцінного каміння органогенного утворення, напівдорогоцінного каміння, здійснення контролю за дотриманням ними ліцензійних умов".

Верховна Рада України